Kristián : -zavřete oči, odcházím- : podle stejnojmenného filmu převyprávěli Čestmír Vašák a Bedřich Zelenka - Vašák, Čestmír (Pro pamětníky, 1992)
Knižní podoba jednoho z nejúspěšnějších filmů v naší kinematografii.