Jednou orel - Myrer, Anton, 1922- (Knižní klub : Euromedia Group, 2001)
Román o osudech profesionálního vojáka a jeho kolegy, který dělá bezskrupulózní politickou kariéru, zobrazuje narůstající konflikt mezi oběma muži od první světové války až po jeho vyhrocení ve Vietnamu.