Svíce dohořívají - Márai, Sándor (Academia, 2001)
V novele Svíce dohořívají se setkávají dva přátelé, absolventi vojenské školy ve Vídni, po více než čtyřiceti letech. Osudový příběh obou mužů spojuje zrada.