Petr a Petra - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (První čtení, 2009)
V jedné stockholmské škole se před několika lety stalo něco opravdu pozoruhodného. V první třídě měli právě čtení a vtom se ozvalo zaklepání na dveře. A když se dveře otevřely, stály za nimi dvě maličké děti, ne větší než panenky. Petr a Petra, tak se skřítkové jmenovali, poprosili paní učitelku, zda by nemohli taky chodit do školy. A co bylo dál? Prozradí půvabná knížka Astrid Lindgrenové o přátelství dětí a skřítků.