Kořist - Garwood, Julie, 1946- (Oldag, 2008)
Krátce po vítězství Normanů v čele s Vilémem Dobyvatelem je krásná saská šlechtična Nicholaa nucena vybrat si mezi normanskými dobyvateli svého manžela. Podvoluje se příkazu krále a volí drsného barona Royce, zároveň však užívá veškerý svůj důvtip a lest k tomu, aby svého muže klamala. Brzy se však ocitá mezi dvěma ohni: na jedné straně stojí její šlechetný, obětavý a milující manžel, na druhé starší bratr, které vede saské rebelenty v boji proti vítězným Normanům. A ona se musí rozhodnout.