Pověsti od Nisy a Kamenice - Koudelková, Eva, 1949- (Bor, 2010)
Kniha navazuje svou lokalizací na knížku Pověsti z kraje sklářů, přebírá z ní některá vyprávění, která jsou pro zdejší oblast příznačná, avšak většinou přináší pověsti českému čtenáři zcela neznámé. Ty dosud existovaly pouze v německých originálech, roztroušených v regionálních časopisech.