Procesí mrtvých. trilogie Město - Shan, Darren, 1972- (Plus, 2011)
Když bystrý a neohrožený mladík Kapak Raimi poprvé vstoupí do Města, hodlá se stát gangsterem-profesionálem po vzoru strýce Thea. Pro novou práci má vrozený talent, přesto je zřejmé, že mu jeho výpady procházejí až příliš hladce - a není to náhodou... Zpovzdálí nad ním drží ochrannou ruku sám obávaný Kardinál: jeho krutost je pověstná, a nikdo přesně neví, jak dalece celým Městem manipuluje. Čím blíž se k němu Kapak Raimi dostává, tím děsivější jsou tajemství, která jej pohlcují a zavádějí až za hranice lidskosti. Procesí mrtvých je první díl trilogie Město, kterou se Darren Shan poprvé obrací k dospělému publiku. Tento drsný urbánní thriller je zároveň příběhem o manipulaci, touze po moci, osudové lásce a zradě.