Štěstí a sláva : příběhy největších archeologických dobrodružství v dějinách - Palmer, Douglas (Fortuna Libri, 2009)
Objevit něco tak úžasného, že svět už nikdy nebude jako dřív. Sen všech archeologů, který se ale vyplní jen nemnoha z nich. Často jsou známa jen suchá fakta. Za nimi ale stojí příběhy plné dobrodružství a romantiky, dřiny… a samozřejmě i štěstí. Vydejme se po stopách nejslavnějších archeologických objevů a poznejme ty, jejichž usilovná práce, studium a vytrvalost pomohly světu odhalit tajemství historie a kořeny naší civilizace.