Vzestup a pád mocných říší : Čínské císařství, Carské Rusko, Osmanská říše, Německá říše - Huf, Hans-Christian, 1956- (Alpress, 2008)
Čínské císařství, ruská carská říše, osmanská říše a německé císařství - všechna tato impéria po období mohutného mocenského rozvoje dospěla na k prahu, který už nedokázala překročit. Co mohlo tyto vlivné obry zničit? Které nečekané skutečnosti přispěly ke vzniku rozsáhlých impérií, a které naopak k jejich ztroskotání? Poučně a napínavě líčí Hans-Christian Huf a jeho autorský tým bohatou historii významných velkoříší a ukazují na překvapivé příčiny jejich vzestupu i pádu.