Skupinové hry pro život 3 : naslouchání, fantazie, důvěra, soucit, práce s emocemi - Vopel, Klaus W. (Portál, 2008)
Třetí část čtyřdílného souboru skupinových her pro mladší děti. První díl byl zaměřen na rozvoj přátelských vztahů a sociálních kontaktů, zvýšení sebevědomí a zdravé prosazení ve skupině vrstevníků, druhá část se zabývala uvolňováním napětí, učením a komunikací. Tato publikace nabízí hry orientované na povzbuzení fantazie, prohloubení vnímání a schopnosti naslouchat, vcítit se do druhého člověka, projevit mu soucit a účast. To se neobejde bez vzájemné důvěry; jejímu posílení se proto věnují některé z her. U každé hry je uveden detailní návod, cíle hry a otázky k reflexi. Kniha poslouží jako inspirace pro vedoucí dětských skupin i pro učitele základních škol.