Léto na Korsice - Jehlíková, Blanka, 1958- (Brána, 2011)
Klára a její kamarádka Irena právě odmaturovaly a vydaly se se dvěma kamarády na vysněnou Korsiku. Idyla však vydržela jen cestu autobusem, čtveřice se rozpadla dřív, než cesta doopravdy začala. Děvčata si brzy našla jiný doprovod, tři francouzští kluci jim nabídli místo ve svém autě. Jenže nic na světě není zadarmo a Klára cenu cynickému Robertovi svým tělem platit nechtěla. Zůstala sama a ke všemu ji zloděj okradl o většinu peněz. S pár drobnými v kapse se pustila na nebezpečnou cestu stopem. Prožila několik hodně ošklivých chvil, ale poslední naději jí vzala až stávka v přístavu. Úplně zoufalá skočila na palubu malé české jachty, která právě vyplouvala. Samotářský Honza nebyl jejím vpádem nadšený, ale neměl to srdce ji vyhnat. Vysněné léto na Korsice konečně opravdu začalo.