Betonová zahrada - McEwan, Ian, 1948- (Světová knihovna (Odeon, 2015)
Čtyři sourozenci se po smrti rodičů rozhodnou žít sami a po svém v rodinném domě uprostřed takřka opuštěné příměstské zástavby. Čas peskování a výchovných opatření vystřídala volnost, místo svazujících povinností je teď důležitější hra - hra na dospělé. Proslulý román Iana McEwana byl sice poprvé uveřejněn již roku 1978, od té doby však neztratil nic ze své zvláštní, "nemorální" naléhavosti, která autorovi vynesla přídomek "básník perverze".