Sůva ze Smrčí & Vláďa Budínský a Jirka Třmínek : sajdkáristé s velkým srdcem - Hošťálek, Petr, 1943- (Grada Publishing, 2014)
Sajdkárové závody byly odjakživa nejatraktivnější motocyklovou disciplínou. Lidé obdovovali jejich jezdce, kteří zejména v zatáčkách předváděli nejen výkony svých strojů, ale i doslova akrobatickou obratnost. Padesátá léta po válce byla dobou jejich největšího rozvoje. Byla to doba nadšení, kdy se jezdilo ne pro peníze, ale pro radost ze sportovního zápolení.