Podvodníci na Hradě - Toufar, Pavel, 1948- (MOBA, 2010)
Především v 16. a 17. století se kolem Pražského hradu pohybovali všelijací podvodníci, kteří splétali politické a finanční sítě intrik, aby naplnili své truhlice bohatstvím. Byli mezi nimi šlechtici, nenasytní zbohatlíci i bezohlední kariéristé, kteří se z řad služebnictva dokázali vyšvihnout mezi přední dvořany. Podvody dokonce provázely i kroky některých českých králů a významných šlechticů již v dřívějších staletích. Vždy šlo o získání majetku a moci. Mnohé byly tak promyšlené a rafinované, že by nad nimi bledli závistí i dnešní filutové..