Hrady a zámky : nejkrásnější stavby světa - Brooks-Motl, Hannah (Poklady naší planety, 2010)
Nedobytné pevnosti, reprezentativní paláce mocných či pohádkové zámky slavných panovníků… Všechny tyto majestátní stavby v nás dodnes vyvolávají úžas a obdiv. Tato výpravná kniha nabízí portréty stovky nejzajímavějších hradů, zámků, paláců či pevností světa. Ve výčtu nechybí ani několik nejslavnějších českých hradů a zámků. Každá kapitola obsahuje mnoho užitečných rad a informací pro turisty.