Večeře v ráji - Bennett, Ben, 1970- (Příběhy psané s chutí, 2015)
Francouz Jacques ztratil po smrti své milované ženy Ellie chuť do života a s ní samozřejmě postrádá i zájem o další vedení vysněné restaurace Paradis na francouzském pobřeží Atlantiku. Jídlo, které není vařené s láskou, ztrácí svou výjimečnost a z Paradis se postupně vytrácí dříve spokojení hosté a podnik spěje ke krachu. Naštěstí se do věci zapojí Jacqesův nejlepší přítel, který najde způsob jak nešťastnému kamarádovi pomoci. Doporučí mu jako spolumajitelku restaurace Američanku Catherine, která právě přišla o manžela a ráda by začala nový život a vzkřísila bývalou slávu Paradis. Jacques při hledání potřebných dokladů nalezne i sešitek receptů Hrnec a poklička, které pro něj vymyslela milovaná Ellie. Se vzpomínkami na drahou ženu se každý večer snaží uvařit jeden pokrm a pozvolna se tak prostřednictvím vaření, ale i vzpomínek, vrací do jeho života ztracená radost a nakonec možná i láska.