Pravé americké džíny : Velké století VI - Guillou, Jan, 1944- (Host, 2017)
Šestý díl série se odehrává v padesátých letech, v období, kdy dospívá Eric, potomek třetí generace Lauritzenů. V té době se začínají budovat základy švédského sociálního státu a tamější suroviny se proměňují v horké zboží na evropském trhu. Švédsko stále trpí důsledky válečného pustošení a ve vzduchu visí rostoucí hrozba jaderné války, což se projevuje všudypřítomnými obavami a strachem.