Skřítek Křesadýlko a víla Rozárka - Socha, Radomír, 1946-
Křesadýlka proměnil z kamene skřítek Čarovníček a hned se spolu skamarádili. Čarovníček našel novému skřítkovi pěkné bydlení a seznámil ho s obyvateli lesa. Křesadýlko brzy pomáhal všem, kdo to potřebovali - houbě pýchavce, stonožce, brouku roháčovi, sově a dalším. A když pak poznal půvabnou a milou vílu Rozárku, bylo mu na světě mnohem veseleji! Laskavé i vtipné pohádkové vyprávění, v němž se malí čtenáři dozvědí spoustu zajímavostí o zvířatech a přírodě vůbec. Nakladatelská anotace.