Kdo bydlí v norách a doupatech - Špačková, Markéta (Albatros Media a.s, 2019)
Knížka má dvě části. První je encyklopedie, ve které se děti dočtou nejrůznější zajímavosti o obyvatelích lesa. Ve druhé části mají možnost nahlédnout do nor (např. myší, králičí, vlčí), doupat (jezevčí) nebo třeba do medvědího brlohu. Víte, že rezatá liška je velká nepořádnice a že jezevec je jedno z nejčistotnějších zvířátek, které má dokonce svůj vlastní záchodek? Přesto jsou to sousedi, kteří se často dělí o jednu noru. Nevěříte? Tak s námi pojďte nahlédnout do jejich tajemných domečků a komůrek skrytých pod pařezy a vývraty v hloubce i několika metrů pod povrchem... Budeme se prodírat podzemními labyrinty a navštívíme veselou králičí rodinku, ale třeba i ospalé medvědy v jejich jeskynním pelíšku a nezbedné malé hranostaje v noře zděděné po myškách.