Jak to žije ve stromě? - Milbourne, Anna (Svojtka & Co., 2018)
Veverka sbírá žaludy, aby měla během zimy co jíst. Na jeden žalud, který zahrabala do země, ale zapomněla. Sleduj, jak žalud puká a zapouští kořínky, které se rozrůstají hluboko do země. Malé větvičky sílí, raší na nich pupeny a za pár let je z malého doubku velký strom. V jeho větvích bydlí spousta zvířátek! Kdo se schovává mezi listy a pod kůrou stromu? Kdo tu ťuká do dřeva? A co naše veverka, sběratelka žaludů, kdepak ta bydlí? Odklápěj okénka a bav se při objevování nových věcí!