Dobrodružství tří Rusů a tří Angličanů v Jižní Africe - Verne, Jules (Jules Verne - spisy, 1994)
Dobrodružný román popisuje příhody mezinárodní vědecké expedice, skládající se ze tří ruských a tří anglických hvězdářů, jejímž úkolem je změřit poledník ový oblouk v jižní Africe.