Kráska a zvíře : Ed Mc Bain : z angl. orig. přel. Miroslav Košťál - Mac Bain, Ed (BB art, 1999)
Detektivní román ze série s advokátem Matthewem Hopem, v němž se Hope ujímá obhajoby černocha, obviněného z vraždy své krásné bělošské manželky.