Stockholmský oktáv /

Emilův nadřízený se rozhodl svého mladého zaměstnance oženit a nalinkoval mu rozkazem klidný ctnostný život. Mladík však má před sebou jinou budoucnost. Jednoho dne mu tajemná věštkyně prostřednictvím tarotu vyloží nevšední osud. A je to zajímavější výhled než manželská a pracovní rutina. Životní li...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Engelmann, Karen, 1954- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Praha : Knižní klub, 2014
Vydání:Vyd. 1.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Emilův nadřízený se rozhodl svého mladého zaměstnance oženit a nalinkoval mu rozkazem klidný ctnostný život. Mladík však má před sebou jinou budoucnost. Jednoho dne mu tajemná věštkyně prostřednictvím tarotu vyloží nevšední osud. A je to zajímavější výhled než manželská a pracovní rutina. Životní linie Emila se bude dotýkat životů těch nejvyšších, dokonce osudu švédského krále Gustava III. Emil se na základě získaných informací musí hodně snažit, aby nechyboval a nezpůsobil tak nenapravitelné škody celému světu. Král Gustav III. se snaží řídit stát podle osvícenské ideologie, neboť myšlenky francouzské revoluce zasáhly postupně celou Evropu a král tak získal velmi nebezpečné nepřátele. Ve čtivé historické fikci se čtenář ocitne zpět v čase v zajímavém období Švédska konce 18. století a vedle pletich a dobrodružství se mimo jiné také dozví spoustu zajímavých informací o vějířích.
Napínavý historický thriller zavede čtenáře prostřednictvím mladého celního úředníka a šikovného karetního hráče Emila Larssona do období Švédska 18. století. Historická fakta i fikce, ale i dávka magické kartomancie.
Popis jednotky:Přeloženo z angličtiny
Chronologický přehled
Fyzický popis:424 s. : il. ; 24 cm
ISBN:978-80-242-4359-7