Sága rodu Forsytů /

Rodina, z jejíhož středu vyrůstají podnikatelé, právníci a vážení obchodníci, vyznává konvence pohodlného měšťáckého života a jako nejvyšší životní hodnotu uznává vlastnictví peněz a z toho plynoucí moc. Každý pokus o proražení hradby konvencí a tupé měšťácké samolibosti naráží na nepochopení a neko...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Galsworthy, John, 1867-1933 (Autor)
Další autoři: Urbánek, Zdeněk, 1917-2008 (Překladatel)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydání:2. vyd. v českém jazyce
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Rodina, z jejíhož středu vyrůstají podnikatelé, právníci a vážení obchodníci, vyznává konvence pohodlného měšťáckého života a jako nejvyšší životní hodnotu uznává vlastnictví peněz a z toho plynoucí moc. Každý pokus o proražení hradby konvencí a tupé měšťácké samolibosti naráží na nepochopení a nekompromisní odsouzení. Obsáhlá rodinná kronika má prostou dějovou náplň, ale v jejím rámci podává známý anglický autor plastický obraz zanikající viktoriánské Anglie a detailně kreslí život a myšlení vyšší střední vrstvy britské společnosti na přelomu století.
Široce koncipovaný román zachycuje život tří generací rozvětveného patricijského rodu od poklidné éry panování královny Viktorie až do 20. let 20. století.
Popis jednotky:Přeloženo z angličtiny
Fyzický popis:656 s. ; 24 cm
ISBN:8073414465